Authentieke
smaak &
écht
vakmanschap
Authentieke smaak &
écht vakmanschap

Paté préféré

Het geheim van de overheerlijke paté van De Beauvoorder? Dat schuilt zich in echt vakmanschap. Vandaag de dag worden onze patés nog steeds bereid volgens de traditie van weleer. Je mag dus denken aan verse ingrediënten, een unieke kruidenmengeling, en een langzaam bakproces. Komt het water je al in de mond?

 

Echt vakmanschap sinds 1934

Dat achter de authentieke smaak van de paté van De Beauvoorder een heel rijke geschiedenis schuilt, valt niet te ontkennen. Het begon allemaal in de jaren dertig toen René Theunissen een heerlijke paté bereidde met verse ingrediënten en een uniek kruidenpallet. Zijn specialiteit werd gesmaakt door de dorpelingen, en in geen tijd deed de bijnaam Réné Paté de ronde. In 1934 neemt Simon Pyfferoen de slagerij van René over, en zet hij de traditie verder. Wanneer Hugo, de zoon van Simon, in de jaren zestig komt meehelpen in de zaak wil hij nieuwe recepten aan de klanten voorstellen. De inwoners van Wulveringem blijken echter geen voorstander van verandering te zijn. Toch blijft Hugo doorzetten en wanneer hij samen met zijn vrouw in 1970 de slagerij overneemt, is hij in de ruime omgeving bekend voor zijn huisbereide boerenpaté. De karakteristieke paté van De Beauvoorder groeit uit tot een geliefde streekspecialiteit. Geen bezoekje aan Beauvoorde zonder paté!

 

Respect voor de traditie

Doorheen de jaren groeit De Beauvoorder paté in populariteit waardoor in de jaren zeventig een ruim atelier wordt gebouwd in Veurne. De Beauvoorder blijft vernieuwen in exclusieve terrinepotten met rijke smaken. In 2013 laat zoon Hendrik Pyfferoen de zaak over aan de groep Tradelio van de familie Vanden Borre. Deze slagersfamilie uit Oudenaarde is al sinds de jaren twintig actief en koestert ook de traditie van echt vakmanschap. Vandaag wordt De Beauvoorder-paté nog steeds bereid op basis van verse ingrediënten, een unieke kruidenmengeling, en een langzaam bakproces. Het resultaat? Een ambachtelijk, puur, en karaktervol product.

 

Bij De Beauvoorder krijgt elke paté alle tijd en aandacht

Het vakmanschap van weleer blijft de inspiratiebron voor de paté-creators van De Beauvoorder. Zo blijven wij trouw aan de paté-traditie die in de jaren dertig begon. De Beauvoorder is dan ook de paté préféré voor al wie van authentieke smaken houdt. Smakelijk!

Ontdek onze patés

Ontdek meer >